2023. április 14., péntek

Hol a válasz a szorongásra?

Hol a válasz a szorongásra?

Alapozás


- Hol keressem a választ a problémáimra, a szorongásomra? 

- A szorongás egy természetes érzés mely, ha nem állandósult, akkor a javunkat szolgálja átmenetileg azáltal, hogy ébren tartja az érzékeinket.

- Nálam már ez régóta tart sajnos.

- Honnan származtatod a gondjaidat? 

- Sorolhatnám. Azért vagyok ilyen, mert már a gyerekkorom, mert a szüleim, mert a házasságom, mert az üzlettársam stb... 

- Tudsz ezeken az embereken változtatni? 

- Nem, már próbáltam.

-  Akkor miért hajtogatod reménytelenül?


Tudod, hogy a saját elméd okozza a legnagyobb fájdalmadat? Valójában ez az egyetlen problémád, nem tudod elérni, hogy úgy működjön az elméd, ahogy szeretnéd.

A  fiziológiád és pszichológiai mintáid nem hallgatnak rád.

Van egy értelmi képességed, amelyhez nincs elég erős alapod. 

 Az ember arra vágyik, hogy valamilyen módon határtalanná váljon. 

Valójában határtalan lények vagyunk.  Ahhoz, hogy ezt felismerjük, egy stabil alapot kell teremtenünk. Ehhez van egy nagyszerű jóga gyakorlat. Célja az egyesítés, az egység megélése, mely bennünk van. 

A tudomány úgy fogalmaz, bal és jobb agyfélteke. Ennél többről van szó, hosszasan lehet róla beszélgetni. 

A teremtés forrása működik bennünk folyamatos megújulással. Mindent meg tudunk újítani.


Gyakorlat szorongás ellen:

/Namaszté-namaszkár/

"Találj valamit, ami az élethez kapcsolódik, amiben örömödet leled, amit szeretsz, ami tetszik és nézz rá szeretettel 10-12 percen át, miközben a kettő tenyeredet illeszd egymáshoz pontosan! Csak nézz valamire, ami igazán fontos neked, legyen az egy felhő, egy fa, egy ember, egy állat, bármi és időzz el így perceken át! 

A szorongás csökkeni fog. Mert lényegében a konfliktust az adja, hogy két dimenzió van benned. A jóga tudománya részletesen foglalkozik ezzel." Sadhguru


Namaszté vagy Namaszkár jelentése:

Többféleképpen is magyarázhatóak ezek a szanszkrit szavak. Hódolatomat ajánlom neked lelki lénynek, annak aki vagy. Meghajlok előtted tisztelettel. Az emberek ily módon hódolatukat ajánlják egymásnak, és visszafogják magukat szerényen a másik jelenlétében. Egyben kifejezi a minden élőlénnyel hasonló, lelki azonosságot. Az egységet, az ember és élőlénytársai közötti kapcsolatot, mely összetartó erő, az erőszakmentes életelv alapja.


Fotó: Pixabay

Szeretettel: 

PamKrisz



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...