2024. január 31., szerda

Energia felszabadítás

Energia felszabadítás


 

- Oh, most azt érzed nincs energiád és időd semmire?

- Igen.

 - Mi lenne, ha elkezdenél beszélgetni a belső gyermekeddel, hogy neki éppen mi a javaslata reggel ébredés után aznapra?

- Nem tudom jó ötlete-e. Nincs időm magamra és még beszélgessem is a tükörképemmel?

-  Kezdheted azzal az aprósággal, hogy megkérdezed a testedet, hogy ma mit szeretne enni reggelire, és milyen ruhához lenne kedve.

- Nem is tudom. Érdekesen hangzik. 

- Nem tudod, vagy valójában nem is akarod?

- Akarom, csak az időm kevés. Ott az új projekt, a három gyerek, a beteg szüleim. Soroljam még? 

- Van segítséged?

- Nem sok, egy barátnőm és az unokahúgom, ők szoktak segíteni a gyerekekkel kapcsolatban, amikor késő estig dolgozom.

- Tehát nem engedheted meg magadnak, hogy kidőlj.

- Nem, határozottan nem. Szóval ideje jobban feltöltődnöm, különben ki neveli fel a gyerekeket és mi lesz az idős szüleimmel.

- Félsz? Félsz attól, hogy nem lesz energiád törődni a családoddal?

- Nagyon félek, most jöttem rá, ezért nem lazítok. Viszont érzem, hogy ezzel az ellenkezőjére játszom, és szinte alig élek.

- Te határozod meg az időbeosztásodat és a forrásaidat, hiszen évek óta egyedül neveled a gyermekeidet és gondozod a szüleidet, mellette pedig fontos pozíciót töltesz be egy sikeres cégnél. Amikor megözvegyültél a fájdalmadból is erőt merítettél. Nagyon jól osztod be az idődet. Mikor ismerted el utoljára a nagyszerű képességeidet?

- Mostanában nem ismertem el magamat. Ha belegondolok, azt sem 'hallottam meg', hogy a múlthéten megjutalmaztak a munkahelyemen.

- Gratulálok a jutalomhoz. Mi lenne, ha elkezdenéd leírni ezeket a nagyszerű képességeidet, amelyekben jó vagy egy füzetbe, vagy naplóba? Mesélted korábban, hogy a családod nagyon büszke rád. 

- Köszönöm. Igen, most már tényleg összeírom az erősségeimet, ahogy javasoltad már többször is.

- Úgy érzed, elsiklott egy kicsit a figyelmed önmagad felett?

- Igen, valahogy így történt.

- Tudod, amikor félünk akkor, rengeteg energiát elveszítünk. Félni attól, hogy nem vagyunk elég jó anyák, elég jó munkaerők, elég jó gyerekek és felnőttek, erőt von el a teendőinktől. 

- Erre így nem is gondoltam. Félelem helyett szabadítsak fel némi energiát magamnak?


- Érdemes megvizsgálni, hogy mi mennyire fontos neked önmagadért, és azért milyen apró lépéseket tudsz megtenni. Például a következő találkozónkig, milyen feladatot tudsz vállalni önmagad fittségéért?

- Vállalom, hogy újra pilátesezem hetente kettő alkalommal otthon, munkába indulás előtt. Kis logisztikát igényel, de megéri. Előbb fogok felkelni húsz perccel reggelente, és a legnagyobb gyermekem fog azokon a napokon könnyű reggelit készíteni magának és a kisebbeknek, amíg én tornázom. Talán még én is kapok valami finomat.

- Nagyszerűen hangzik.


Fotó : Px



Szeretettel: PamKrisz coach

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...