2024. április 16., kedd

Kontroll

 

Kontroll

 

Neked mit jelent a kontroll?

Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom?

Mit, kit kontrollálsz, és hogyan?

Megfigyelted, hogy amikor valamit nagyon kontroll alatt tartasz, azt idővel elveszíted? Kicsúszik a kezeidből, mint egy sikamlós hal. Miért? Mert a kontroll, megakasztja az energiaáramlást, a teremtést.

Itt most nem a szükséges közúti forgalomirányításra gondolok, vagy egy segélyhívás utáni akcióra.

Láttál már boldog feleséget, akit a férje folyton ellenőrizget? Láttál már igazán sikeres munkavállalót, akit a vezetője rendszeresen megakaszt a munkájában? Ismersz örömtelien hálás gyermeket, akit sokat bántalmaztak otthon, vagy pár éves korában internátusba küldték a szülei? Hallottál már panaszkodni embereket, hogy az orvosuk megint egy újabb gyógyszert írt fel nekik, mert az előző háromféle nem hatott a problémájukra? Ültél már onkológián és érezted a felülvizsgálatra várakozók szorongását? Téged akartak már megmenteni valamitől, vagy valakitől? Észrevetted valaha, hogy kontrollálod az érzéseid megélését, mondván, hogy fejjel ez és az nem helyes, holott a szíved vágya? 

Ebben az egészben az a legérdekesebb, hogy vannak emberek, akik azt gondolják, hogy a túlzott kontrolláló viselkedésük mögött szeretet van. 

Pedig a szeretet nem akar megváltoztatni, és nem akar irányítani.


A világra úgy tudunk hatni, ahogy a saját szeretetteljes működésünk energiájával inspirálunk másokat. Nem tudunk megváltoztatni senkit, de a lelkesedést fel tudjuk kelteni az örömteli létezésünkkel.


Éberség! A kétely és a bizonytalanság elpusztítja a varázslatot.


Mindig van választási lehetőségünk.


Tedd fel a kérdést magadnak! Mi más lehetséges még a számomra?


Mi emberek is élhetünk úgy, ahogyan a Karib-tenger és az Atlanti óceán, elférve egymás mellett. :-)



fotó: PX

 

Szeretettel:  PamKrisz

            life, energy coach

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...