2023. május 16., kedd

Szerelem és kommunikáció

 Szerelem és kommunikáció


A kommunikáció több a kimondott, leírt szavaknál és több a testbeszédtől. 

A szerelem lehetőségekkel teli hosszú utazás, melyben létfontosságú üzemanyag az őszinte kommunikáció. Az igaz szavaknak hatalmuk van, a lélek mélyéig hatolnak. 

 Az a személy tudja magát mások számára érthetően kifejezni, aki tisztában van a saját érzelmeivel, gondolataival. A kommunikáció első és legfontosabb fajtája a saját énünkkel, énünkben történik. Csak önmagunk teljes megértése után tudunk másokkal torzítások nélkül kommunikálni.

- Hogyan mondjam el neki?

- Miért nem érti meg, hogy mire vágyom? 

- Miért beszél úgy velem?

- Kell sokat beszélnünk?

Sorolhatnánk a kérdéseket így tovább. Mások megértéséhez előbb önmagunkat kell megértenünk.

A szerelmespárok gyakran próbálnak terveket szőni, mondanivalójuk megértetésére. Sajnos ezek a játszmákban kibontakozó tervek nem vezetnek megfelelő eredményhez.

Mindig hangsúlyozom, hogy a természetben minden folyton mozgásban van, azáltal dinamikusan változik, melynek része a szerelem is. 

A folyóhoz hasonlóan a szerelmes kapcsolatunknak is van dinamikus /jang/ szakasza és békés /jin/ része. Természetes módon dinamikus és heves a hegyeken átviharzó folyó, de amikor a síkságra ér megnyugszik, sodrása egyenletessé válik. Mi emberek vagyunk a felelősek azért, hogy kapcsolatunkban ne csak egy bizonyos szakaszra, pillanatra összpontosítsunk, hanem a teljességre. Mert a lendületes és békés időszakoknak egyaránt megvan a maguk szépsége. A folyó egészként áramlik. Ha sikerül kitágítani a látókörünket, és így tekinteni a szerelmes kapcsolatunkra egész képként, akkor élvezetessé válik az utazásunk. 

Mi a helyes hozzáállás? 

Az, amikor minden szakaszban felfedezzük a kölcsönös kíváncsiságot és felfedezni vágyást. 


Milyen energiák vannak?

A nő és a férfi eltérő jellegű energiákkal rendelkezik, így a közlés és fogadás módjaiban is különböznek. Jó lenne ezt nem elfelejtenünk, és így kevesebb elvárásunk lenne egymás felé.


Mi segíthet? 

Az intuíció. Minden kapcsolatot gazdagít egymás intuitív megértése, az érzékenység, a tudatosság. Kövesd a legelső érzésedet, a legelső gondolatodat, mert az, az igazi intuíció! 

A természetes út egyszerű. Már rendelkezünk az intuícióval. Nem szükséges évekig tanulni különböző technikákat. Ne keseredj el, ha elszalasztottad az első érzést! 

A megoldás bennünk van. Mi vagyunk a természet, mi vagyunk a világegyetem, mi vagyunk a mindenség energiája.


A megfelelő idő és megfelelő közlési mód jó alapot nyújt egy kellemes kapcsolathoz. Például, amikor az egyik fél nincs fogadóképes állapotban, akkor a másik fél csak az idejét vesztegeti a közléssel. Az sem mindegy milyen stílusban, mekkora hangerővel beszélünk a másik emberhez.


Maradj nyitott szívű! Tudd, hogy mire van szükséged és kommunikáld világosan, szeretettel!


Ajánlok neked egy csodás eszközt: https://wg148.isrefer.com/go/findthelove/PamKrisz/


Fotó: PX

Ajánlom Dr. Shan-Tung Hsu Jin és jang a szerelemben című könyvét elolvasásra.


Szeretettel: PamKrisz









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...