2021. március 29., hétfő

"Know-how"

 Tudod hogyan!


A tudósok, kutatók, írók, zeneszerzők és sokan mások a tudatalattijukra támaszkodnak, azaz cselekvésre bírják azt.
Például Tesla, Einstein, Edison, Kettering, Marconi, Poincaré és még sokan mások a múltból és a jelenünkben egyaránt.
Nézzük meg egyik kedvencemet Nikola Teslát, aki elektromérnökként sok bámulatos felfedezést tett. Amikor egy új találmány eszméje ötlött fel benne, képzeletében építgette, tudván, hogy tudatalattija átalakítja a képet, és felfedi tudatos elméje számára mindazt a részletet, aminek révén a készülék a valóságban is megszerkeszthető. Csöndesen meditált az összes elképzelhető tökéletesítésén, így nem kellett hibák javítgatásával töltenie idejét, hanem elméje tökéletes termékét adhatta át a technikusoknak kivitelezésre. Ahogy nyilatkozta:
"Berendezéseim egytől egyik úgy működnek, ahogy elképzeltem őket. Húsz év óta egyetlen kivételre sem volt példa." 

Hogyan működik a tudatalattink? Úgy érzed nincs már időd, türelmed várni valaminek a bekövetkeztére, a megoldására?

A tudatalattink nem ismeri az időt és teret. 

Gondolj a régészekre, az őslénytankutatókra! Akik tudják, hogy tudatalattijuk emlékezetében minden megtalálható. Az ősi romok, fosszíliák lelkes tanulmányozásakor érzik, hogy tudatalattijuk a képzelőerővel egyesített érzékelés révén segíti őket a réges-régi helyszínek rekonstruálásában. Eleven jelen válik a múltból. Így tetővel ruházhatja fel a templomromokat, és kertekkel, szökőkutakkal veheti körül őket. A kövületek szemeket, inakat és izmokat növesztenek, járni és szólni kezdenek. Ez egy varázslat a képzelet által.
Aludj el a tudattal, hogy már megtaláltad a megoldást! Ne azt tételezd fel, hogy majd egyszer meglesz a megoldás! Megingadhatatlan legyen a sikerben való hited! Váljék meggyőződéseddé, hogy létezik a tökéletes megoldás a kérdésedre! 

A tudatalattink iránymutatással szolgál.

Valahányszor nehéz döntés elé kerülsz, vagy nem találsz megoldást a problémádra, kezdj azonnal konstruktívan gondolkodni felőle! Az igazi gondolkodás félelemtől mentes.
Csillapítsd le a tested, és elmédet! Figyelj a légzésedre! 
Összpontosítsd gondolataidat a megoldásra úgy, hogy elképzeled milyen boldog vagy, amikor megtaláltad a megoldást. Érezd át, micsoda remek érzés! Időzz el ebben a kellemes állapotban, majd ha teheted aludj egyet! Ezzel mozgósítod a tudatalattidat, hogy megmutassa a megoldást számodra. Mire felébredsz, nyugodtabb leszel és ha még nem is vagy tisztában a megoldással, mert a gondolataid megint máshol járnak, netán újra zakatolnak, bízz a belső hangodban (bölcs, végtelen intelligenciádban, teremtő tudatalattidban) és hirtelen majd beugrik a válasz.
Ha útbaigazítást keresel, egyszerűen a megoldást hozó helyes cselekvés felől kell elmélkedned érzéssel, ami azt jelenti, hogy egészen addig a pontig használod a tudatalattid mélyén lakozó végtelen intelligenciát, amíg az el nem kezd használni téged.
Esténként olyan építő gondolatokkal térj nyugovóra mely elrepít a boldogságod felé.
A tudatalattink sohasem alszik, míg testünk és lelkünk éjjel megpihen, ő a segítségünkre siet.

Hogyan?
Add át a problémádat a tudatalattidnak, mert neki nincs problémája, ő csak a választ ismeri. 
Összegyűjti a szükséges információkat, és a teljesen kidolgozott megoldást nyújtja át a tudatodnak. Sohasem mond csődöt. Ne kételkedj benne! 
Ne töprengj azon, hogy hogyan, és miért! 
Bízz fenntartás nélkül tudatalattid bölcsességében, mert birtokában van a tudod hogyan "know -how" -nak és nincs szüksége közreműködésre.
Reakciód a belső tudatosság érzése lesz, az a mindent elbíró előérzet.

Tarts ki eme szellemi elkötelezettséged mellett!
Hidd el, és érezd át, hogy már megkaptad a megoldást!

Csodák történnek veled.


Szeretettel: 
PamKrisz coach



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...