2021. április 4., vasárnap

Érezd, hogy vagy!

                                                                                Létezel💓


Emlékezz önmagadra, bármit is csinálsz!

Miért? Hogy lásd a csodát, mely te magad vagy!

Gurdjieff az énre való emlékezést, az önemlékezést, alapvető technikaként alkalmazta Nyugaton. A lényege hogy bármit is csinálsz - énekelsz, táncolsz, szemlélődsz, ízlelgetsz, sétálsz - légy tudatában annak, hogy vagy és fedezd fel az örökké élőt. Fedezd fel magadban az áramlást, az energiát, az életet, az öröklétűt!

Érezd azt, hogy "vagy"! 

Ne gondolkozz, érezz! 

Buddha szerint amikor meditálunk, elménknek mindkét pontról tudnia kell. Ha tudatában vagy mind az ismertnek mind az ismerőnek, akkor te magad egyszeriben a harmadikká /szemtanúvá/ válsz. Az önemlékezés során elmozdulsz a megismerő rögzített pontjáról, ekkor az elméd a megismerő, a világ az, amit megismer, és te magad egy harmadik ponttá válsz: egy tudattá, egy figyelő önvalóvá.

Ha örömöd a létezésedből fakad, akkor ott nincs feltételhez kötöttség. 

Gondolatainkért mi magunk vagyunk a felelősek. 

Mindenkinek önmagán kell munkálkodni, és a többieket békén hagyni.

Nézz meg egy újszülöttet! Ő az aki csak úgy örül, a létezés örömét éli.

Engedj el minden tapasztalatot, tudást, hitet, okokat, feltételeket amelyek akadályoznak az örömödben! Ez egy hosszú folyamat, és egyénenként eltérő időre van szükség hozzá. Akinek szüksége van segítségre, az kérjen bátran számára megbízható forrásból. Ugyanakkor ne feledjük, hogy bár sokféle eszköz áll rendelkezésünkre, a megoldás bennünk van.

Az önvaló tudatosan Isteni és Univerzális természetét soha nem veszti el. Halhatatlan és a "Világ elme" része.

Bármerre is visz az utad, tudd, hogy önvalóddal való kapcsolatod végtelen, határtalan, örökkévaló, békés, boldog, ragyogó tiszta erő.

Tartsd becsben az Önvalót, ami a szívedben lévő Valóság!



Szeretettel!

PamKrisz coach

Fotó: Pinterest





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...