2022. szeptember 10., szombat

Édes karizma!

 Maradj karizmatikus!


Birtokában vagy egy megfoghatatlan képességnek, amellyel szimpátiát keltesz, magadhoz vonzod az embereket, hatással vagy másokra. Ez a karizmád. 

John Antonakis egyetemi professzor több évtizedes kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a karizma tanulható és fejleszthető.

Miért érdemes a karizmánk fejlesztésével foglalkozni? Azért, mert mi emberek hajlamosak vagyunk a döntéseinket általában pillanatnyi érzéseink, benyomásaink által meghozni. Lehetünk nagy család, multivállalat részei, de mindig az ember az, személy szerint, aki kivívja a bizalmat, vagy éppen elveszíti, aki meggyőz, inspirál vagy akitől elfordulnak. A magánéletben is így van ez, vagy szerelembe esünk vagy elsétálunk egy másik személy mellett, és könnyen alakítunk ki tiszteleten, szereteten alapuló baráti kapcsolatokat, vagy bezárkózunk karizmánktól függően.

Megnézve az üzleti világot, egy karizmatikus vezető hatékonyabb és magasabb teljesítményt ér el egyénileg és csapatával együtt.


Milyen egy igazán karizmatikus ember?

Lehengerlő, ápolt, szenvedélyes, lelkesítő kommunikációval rendelkező, empatikus, kedves, optimista-, megoldásfókuszú, testbeszéde kifejező-, egyértelmű-, őszinte, magabiztos, céltudatos, mindig a jelenben élő, kitartó, elégedett, harmóniban élő. Olyan, aki mellett nem lehet elmenni, példaértékű, motiváló, hiteles.


Mit tehetsz a karizmád fejlesztéséért?

- Törődj a külső megjelenéseddel!

- Vigyázz az egyedi stílusodra!

- Bízz magadban!

- Szeresd magadat! 

- Szeresd az életet!

- Törekedj harmóniára mind lelki-szellemi-fizikai téren!

- Fejleszd magadat, olvass könyveket, járj el szemináriumokra!

- Tanulmányozz számodra szimpatikus sikeres embereket, és legyél velük kapcsolatban, ha úgy érzed!

- Ne felejtsd el a humort!

- Legyenek céljaid!

- Maradj tisztelettel támogató!

- Utazz, járj nyitott szemmel!




Szeretettel:

PamKrisz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...