2022. szeptember 4., vasárnap

Ki foszt meg téged a boldogságodtól?

 Ki foszt meg téged a boldogságodtól?

 

- Milyen problémák és helyzetek vannak az életedben, ami miatt boldogtalannak érzed magadat most? 

- Rengeteg bajom van, magánéleti és anyagi. Elképesztő sok olyan ember vesz körül, akik hátráltatnak.

- Úgy érzed nem te vagy a felelős a kialakult helyzetért. Pedig te vagy az egyetlen, aki eldöntheti, hogy boldog vagy boldogtalan leszel amiatt, amit tapasztalsz. Te fosztod meg magadat a gyönyörtől, azzal, hogy az örömödet másokra alapozod. 

- Ne haragudj, de ezt nem értem. 

- Mennyi energiát szánsz másokra, és magadra?

- Szinte minden időmmel másokra figyelek.

- Pedig a legfontosabb kapcsolatod Önmagaddal van. Emlékezz arra, amikor úgy érezted egy egyszerű cselekedet közben, hogy varázslatos volt a megélt pillanat, a mellkasodban megteltél szeretettel, tökéletesnek, értelmet nyertnek láttál mindent.

- Ritkán van ilyen, igen. Például, amikor a kutyámmal sétálok a tengerparton.

- Nagyszerű! Lehetséges gyakran van olyan pillanat, csak figyelni kell. Tudod mit éreztél?  A saját szeretetünket, a boldogságforrásunkat érezzük ilyenkor. Mi vagyunk a kiteljesedés forrása. A belső énünk szeretettel teli, tökéletes, tiszta, erős energia és arra vár, hogy megismerjük. Minden más a külvilágban csak körülmény, mely nem okolható a boldogtalanságunkért, bármennyire is furcsán hangzik. Ha folyton az okozatokra figyelsz, egy mutációt hozol létre, ahelyett, hogy belső, bőséges forrásodra koncentrálnál. 

Nem érdemes megfosztani magadat a belső erődtől, a boldogságodtól, különben a körülmények áldozatává, rabszolgájává válhatsz.

Az élet belülről kifelé történik.


" Semmi sem hozhat békét magadnak, csak te magad." Ralph Waldo Emerson



Fotó: Pixabay


Szeretettel: PamKrisz coach

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kontroll

  Kontroll   Neked mit jelent a kontroll? Kontroll, mint irányítás, ellenőrzés, uralom, önuralom? Mit, kit kontrollálsz, és hogyan? ...